Zelf een pet verven: hoe begin je eraan?

Heb je een pet, maar kan deze wel een wat versiering gebruiken, dan kun je dit op allerlei verschillende manieren doen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen de cap te verven, maar ook de rest van de pet behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor één of meerdere kleuren, maar ook glitters en andere soorten versiering zijn heel goed mogelijk. Wel is het belangrijk dat wanneer je met je pet aan de slag gaat, je de juiste materialen gebruikt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het niet mooi wordt of nog erger, het af gaat geven waardoor je vervelende verfvlekken krijgt. Speciaal daarom hebben we enkele praktische tips die je hierbij kunnen helpen.

Verschillende soorten petten verven

Of je nu een normale pet of een snapback wilt verven, het kan allebei. Wel is het belangrijk dat je hiervoor de juiste verf gebruikt. Gewone verf is namelijk niet heel verstandig om te doen. Om je pet te kunnen verven met een uiteindelijk goed eindresultaat, is het belangrijk om hier textielverf voor te gebruiken. Dit is speciale verder die geschikt is voor het verven van allerlei verschillende soorten textiel. Hoe je dit doet, vertellen we je nu.

Verf je pet met textielverf

Textielverf is een speciaal ontwikkelde verf waarmee je je pet in iedere gewenste kleur kunt verven. Dit kan één kleur zijn, maar verschillende kleuren en patronen kan natuurlijk ook heel goed. Het is volledig afhankelijk van wat je mooi vindt en graag wilt. Het grote voordeel van het gebruik van textielverf, is dat het goed blijft zitten. Zowel in de wasmachine als wanneer je buiten in de regen loopt. Kortom, verstandig om te doen dus!

zelf een pet vervenEen unieke pet

Het leuke aan het zelf verven van je pet, is dat je deze volledig kunt maken zoals je dat zelf wilt. Zo hoef je nooit bang te zijn dat er nog iemand is met dezelfde pet. Zo kun je dus een volledig gepersonaliseerde pet maken, zonder dat er ook maar iemand is die een soortgelijke pet in zijn of haar bezit heeft, hoe leuk is dat? In die video die je onderaan deze pagina kan terugvinden (ik vond deze hier) kan je zien wat voor unieke kunstwerken mogelijk zijn met de juiste skills!

Een pet staat altijd goed

Het grote voordeel aan het dragen van een pet, is dat deze eigenlijk altijd wel goed staat. Doordat er zo ontzettend veel verschillende soorten zijn, is er altijd wel een soort die past bij de vorm van je hoofd en ook je eigen stijl. Ook dit maakt het dat een pet allang niet meer wordt gezien als een item dat uit gemak wordt gedragen door veel mensen. De pet is weer helemaal terug van weggeweest en een absolute modeaccessoire geworden.

Een goede pet hoeft niet duur te zijn

De kosten voor een goede pet vallen reuze mee. Dit zorgt ervoor dat je ook met een beperkt budget een prachtige pet kunt scoren. Helemaal wanneer je kiest voor een witte, dan kun je deze vervolgens helemaal zelf naar eigen smaak verven. Dus heb je nog geen pet of ben je je huidige pet zat? Kijk dan eens naar de mogelijkheden deze te verven.