Polyester kleding verven

Stoffen verven is leuk om te doen, omdat je kleding die je graag draagt zo weer een tweede leven kunt geven of gewoon een heel nieuw uiterlijk. Maar kun je polyester kleding verven?

POLYESTER KLEDING VERVENSynthetisch

Polyester is een synthetische stof, dat maakt het verven ervan lastiger dan natuurlijke stoffen, zoals wol en katoen. Maar het is niet onmogelijk. Verfmerk Dylon geeft eerlijk aan dat het niet mogelijk is om met hun verf polyester kleding te verven, maar er zijn natuurlijk nog andere kledingverfmerken op de markt, zoals Procion MX.

Licht resultaat

Wanneer je polyester kleding gaat verven moet je er wel rekening mee houden dat het resultaat een stuk lichter zal zijn dan de kleur op de verpakking zal aangeven. Dat heeft met de synthetische vezels te maken die niet alle kleurstoffen zullen opnemen. Het zal dus minder intens zijn, maar daarom mag het effect er zeker wezen.

Tip

Wanneer je kleding gaat kleuren dan is het verstandig om de drie basisvoorwaarden aan te houden: soda of azijn, inwerktijd (minimaal 24 uur) en warmte (op kamertemperatuur tot 45 graden Celsius). Deze drie componenten zorgen ervoor dat je het mooiste resultaat krijgt. Lees voor gebruik van kledingverf altijd goed de gebruiksaanwijzing.

4 gedachten over “Polyester kleding verven

  1. Ik heb een zwarte jas van 90% Polyester die door de zon gedeeltelijk is verbleken. Kan ik de kleur opfrissen met deze verf?

    1. Hi Petra,

      Het is al even geleden maar heb je dit geprobeerd en wat was het resultaat? Ik heb hetzelfde probleem met een blauwe jas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *