Kleding verven in wasmachine

Kledingkast uitgemest?

Shirts, blouses of broeken gevonden die je nog wel aan kunt, maar waarvan je de kleur niet meer mooi vind? Gooi ze niet weg, maar geef ze een metamorfose, zodat ze er weer als nieuw uit zien. Wanneer je kleding gaat verven in de wasmachine is dat een klusje dat zo gebeurd is.

KLEDING VERVEN IN WASMACHINEKleding verven in de wasmachine

De eerste vraag die bij je op komt is wellicht, beschadig ik mijn dure wasmachine daar niet mee? Loop ik geen risico dat de was die ik er daarna in doe ook verkleurd? Wij kunnen je geruststellen; wanneer je de aanwijzingen opvolgt, verf je alleen dat kledingstuk dat je wilt verven en hoef je niet bang te zijn voor schade aan je wasmachine.

Kleding verven in een wasmachine is snel en geeft aanzienlijk minder rommel dan wanneer je het in een bak water doet. Bovendien wordt de kleur egaler in de machine, omdat daar het kledingstuk steeds ronddraait. Na het kleding verven in de wasmachine laat je de machine nog een keer leeg draaien op een hoge temperatuur om eventuele verfresten te verwijderen. Zo weet je zeker dat je witte was daarna niet opeens een modieus kleurtje krijgt…

Trouwens: een goede wasmachine is natuurlijk belangrijk – maar als je slim shopt dan kan je dus ook op witgoed grote kortingen scoren. Klik hier voor praktische tips om aan outletshopping te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *